Κινούμενα ρούχα. Υπάρχουν ήδη και είναι creepy!

Κινούμενα ρούχα e-chap.gr

Κινούμενα ρούχα. OK. Σίγουρα δεν είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχουμε δει, αλλά μη μου πεις πως δεν σου κάνει εντύπωση!

Η μόδα των wearable techs, ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, αλλά η τεχνολογική ανάπτυξη που καθημερινά κάνει τεράστια βήματα, έχει δώσει προϊόντα που πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι… “Μα ποιος και γιατί το σκέφτηκε και το έφτιαξε;” Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Κινούμενα ρούχα…

Ο Behnaz Farahi, πρωτοπόρος του είδους (και σίγουρα άνετος οικονομικά!) κατασκεύασε ένα γυναικείο top που δεν κινείται απλά! Το όλο concept, είναι πως διαθέτοντας κάμερες που αναγνωρίζουν το βλέμμα, κάνουν το ρούχο να αντιδρά σ’ αυτό! Δηλαδή; Πολύ απλό! Κινείται, εκεί που το κοιτάς!!!

 

Το υλικό κατασκευής του προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από Τρισδιάστατη Εκτύπωση (3D Printing), και διαθέτει μικροκάμερες ικανές να εστιάζουν στο προσώπου του ατόμου που κοιτάει προς το μέρος του. Με το ειδικό του λογισμικό, οι μικροεπεξεργαστές του καταλαβαίνουν το φύλο καθώς και την ηλικία του παρατηρητή και από κει και μετά αρχίζει η πλάκα:

Δεν κάνει απλά ότι θα το όριζε ανάμεσα στα “απλά” Κινούμενα ρούχα, αλλά περνάει απ’ ευθείας στο επόμενο επίπεδο! Οι κινήσεις που κάνει, είναι αναλόγως το φύλλο και το “βλέμμα” του παρατηρητή.

Για παράδειγμα αν το κοιτάει κάποιος άντρας με “σέξι” διαθέσεις, τότε το top λικνίζεται αισθησιακά στα σημεία ερωτικού ενδιαφέροντος που το κοιτάει ο επίδοξος lover! Ναι, πολύ καλά κατάλαβες.

Αυτό φυσικά είναι ένα μικρό δείγμα του πού μπορεί να φτάσει αυτή η τεχνολογία, καθώς και των απεριόριστων εφαρμογών που θα μπορούσε να έχει. Κάποιοι έχουν εκφράσει την άποψη πως άτομα με κινητικές ή λεκτικές δυσκολίες επικοινωνίας θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την εφαρμογή ανάλογων τεχνολογιών σε Κινούμενα ρούχα, αφού, θα μπορούν να τα φοράνε απλά και εκείνα να κάνουν τη δουλειά τους…

Φυσικά για την ώρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από επιδείξεις τεχνολογικής προόδου και τεχνογνωσίας, αλλά κάπως έτσι δεν ξεκινάνε πάντα όλα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *