Εκλογές 2015: Πού ψηφίζω στις 20 Σεπτεμβρίου;

e-chap ekloges

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015… Δεύτερο ημίχρονο!

e-chap Εκλογές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάθε χρησιμοποιώντας την παρακάτω εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών, σε ποιό εκλογικό κέντρο πρέπει να πας ώστε να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα στις Εκλογές, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Αν και φέτος τον  έχουμε μάθει καλά πια το δρόμο για τα εκλογικά κέντρα, σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που είτε θα πάνε να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά, είτε απλά δεν θυμούντε που πρέπει να πάνε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Φυσικά να σημειώσουμε εδώ πως πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε οτι η ψήφος μας δεν είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε με “ελαφράν την καρδίαν”! Εκτός από θεμελιωμένο κοινωνικό μας δικαίωμα, είναι πάνω απ’ όλα, εθνική μας υποχρέωση. Πολύ περισσότερο  δε, από κάθε άλλη φορά, στις συγκυρίες του καιρού μας…

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας – περιλαμβανομένου και του γράφοντος – να καταλάβουμε πως από τα καθίσματα των μαγαζιών και από τους σπιτικούς μας καναπέδες, δε γίνετε να πετύχουμε τίποτα περισσότερο. Επιδεικνύοντας αδιαφορία στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, είναι περισσότερο από βέβαιο πως δε θα εισπράξουμε κάτι διαφορετικό…

Αρκετά λοιπόν με την καραμέλα “Έλα μωρέ τώρα. Σιγά μην αλλάξει κάτι, πάω δεν πάω να ψηφίσω!” Συμφωνώ φίλε μου απόλυτα μαζί σου. αν σκέφτεσαι έτσι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ! Είναι σα να λέμε στους πολιτικούς που βρίζουμε, τακτικά και ανελιπώς στις φιλοσοφικές μας συζητήσεις, πως “Οκ. Θεωρώ πως είστε ανίκανοι και επικύνδυνα βλάκες για τη χώρα μου, αλλά συνεχίστε να κάνετε ότι θέλετε γιατί βαριέμαι να έρθω να ψηφίσω την Κυριακή.” Έτσι απλά.

Όσο για το άλλο old time classic ρητό: “Και ποιόν να ψηφίσω μωρέ; Όλοι ίδιοι είναι!”, δικαίωμα έχει να το λέει μόνο όποιος γνωρίζει και τα 19  κόμματα που ζητούν την ψήφο μας σε αυτές τις σχεδόν “επαναληπτικές” Εθνικές Εκλογές!


Εδώ η επίσημη ιστοσελίδα, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα στο να ανοίξετε την παραπάνω εφαρμογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *